donderdag 16 juli 2020

de bagagebak en plafond

Ha lezer,
In mijn uitstapjes naar de camperbeurs of zelfs een keertje naar de firma Buscamper in Culemborg
 ( prachtig bedrijf trouwens) om stiekum wat te spioneren viel mij op dat er een paar modellen waren die geen bagagebak boven in de cabine hadden, WOW! dat paste wel precies in mijn eis de bus van binnen optisch ruim te houden dus op ontdekkingsreis in deze en na best wel een forse klus om die kunststof bak weg te halen ( verborgen schroeven en zo) had ik het spul er uit en man, wat scheelt dat!
Wel ontstaat er dan een uitdaging want het deel waar de zonnekleppen inzitten verdwijnt dan ook dus daar heb ik een houten frame voor gemaakt en wat geen makkie was want die moet 2 kanten rond lopen want je bovenkant raam is niet recht ook al lijkt dat zo en het loopt ook rond, pfff, het is eigenlijk niet uit te leggen zo op de pc, hoe heb ik het gedaan;
Er bestaat van Griffon ( voorheen Bison ) een secondelijm voor hout en dat is echt goud spul!
Ik ben eigenlijk makkelijk buigbare strookjes van 4 en 5 mm gaan vastschroeven op de stalen stijl boven het voorraam en zo ben ik met de secondelijm gaan stapelen en via een mal in mijn garage verder gaan vormen en zo ontstond na vele uren een frame waar de zonnekleppen invallen en de verlichting weer in te monteren is.
Om een plafond te kunnen plaatsen waren er natuurlijk houten spantjes nodig die ik zijdelings tegen de metalen dakspanten heb gelijmd ( gelijk met de waterpas er langs natuurlijk ) en dan iets onder het staal uit laten steken zodat de plafondplaat die metalen spanten niet raakt om zo min mogelijk contact te maken met staal.
Ondertussen hebben we in de huiskamer de plafondplaat van populierenplex 5mm beplakt met Vilon, (daarover later meer) en deze met 4 mensen de bus ingedragen na eerst natuurlijk de houten spantjes te hebben ingesmeerd met Polymax high-tack een zgn MS-Polymeer die alles lijmt.
Dat blijft natuurlijk nooit zomaar hangen dus met vele stutten de boel opgevangen en een daagje laten drogen.
Ook in de overgang van plafond naar wand heb ik e.e.a wat afgewerkt om straks in de kastjes een net aanzicht te hebben, daarna wat ledlampjes gemonteerd.






.


















Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de st...