dinsdag 7 februari 2023

Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de stalling niet leegloopt door mini verbruikers.

Ingewijden in dit type Fiat Ducato bus welke door meerdere merken gebruikt wordt en gebouwd door Sevel (Joint Venture) weten dat de startaccu in een bak zit onder de voeten van de chauffeur en het dus best lastig is om ff gauw de accu los te koppelen.

Omdat mijn bus door de stalling geplaatst en verplaatst wordt vond ik het best lullig om die aan en afkoppeling te laten doen door hun en daar bij wellicht zelfs schade op te lopen aan vloerbedekking of anders.

Ik heb de startstroom onderzocht en heb een schakelaar van Hella genomen welke ruim de startstroom aankan en een 2-tal kort stukje kabel laten maken met de juiste aangeknepen ogen, het korste stukje zie je niet want zit kort achter de schakelaar op de vloer met een bout.

Het was echt gepiel in de ruimste zin des woords maar het zit er in en werkt als een droom!

Hella schakelaar type is Hella 6EK002-843-111 maar neem alsjeblieft geen Chinese vervangreut van Ali voor dit werk maar origineel ook al kost dat een kleine 40euro, je wilt echt geen zorgen hebben met een niet veilig werkende schakelaar met ruim 200ampere tijdens starten!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de st...