donderdag 21 oktober 2021

toilet

 Ha beste lezer,

Wij kamperen normaliter op campings dus wilden we het toiletgebruik zo simpel mogelijk houden en als het mogelijk is alleen voor de kleine boodschap onderweg op reis of s'nachts want je weet, s'avonds paar biertjes......

Ergo, géén joekel van een wc ruimte in de bus met ook nog een wastafeltje er in gepropt want dat was onze wens natuurlijk, zo ruim mogelijk bouwen.

Er zit een zware set ladegeleiders onder welke 130kg kan dragen dus als je dit ook stevig monteert kun je er gewoon op zitten want jaja, ook de mannen in ons gezin moesten met 2 vrouwen in huis leren zittend plassen!

Verder dus niet te ingewikkeld eigenlijk, hij heeft (anders dan in het begin het plan was) zijn plaats gevonden in de 'salon' omdat bij het reizen in het buitenland de motorscooter achterin staat en de Porta Potti nu onderweg ook bruikbaar is en ik heb een kleine 12volt ventilator in de bodem van de toiletruimte gemaakt die mocht het zo zijn eventuele geurtjes via de vloer van de bus naar buiten zuigt.

Het deurtje bleek wat ongelukkig te zitten bij de benen dus dat heb zo gemaakt dat hij er af geschoven kan worden en daarmee was dat deel van de buscamper klaar.














keuken

 Goedenavond!

Ik kook graag en heb altijd veel ruimte nodig (en potten en pannen volgens mijn vrouw....)

Dan heb je een goed gasstel nodig, de nodige keuken-gereedschappen zo kort mogelijk in de buurt en zoals aangegeven, ruimte.

Wij kochten voor een opruimprijs een gasoventje met ingebouwd  2 pits gasstel.

Wij hebben al eerder campers gehad en die hadden 3 pits-gasstellen maar die zaten altijd zo dicht op elkaar dat je er maar 2 kon gebruiken dus ik was tevreden en mocht ik echt een derde pit nodig hebben dan is er nog de kleine skottelbraai die we altijd bij ons hebben met o.a een bbq functie.

De gasoven vond ik wel spannend want eerder gewend aan een elektrische 230volt was ik erg benieuwd!

Nou, dit viel eigenlijk alles mee maar je moet wel wat meer de tijd nemen (vakantie toch!) en wat meer de gerechten in de oven draaien omdat het vuur achter/onderin zit wat anders eenzijdige verwarming geeft.

De kast (los van de kast met aanrechtblad) die ik daarvoor maakte is voorzien van een deksel die gelijk de wind wat weg houd van het gasstel want vaak staat de schuifdeur van de bus gewoon open, de deksel moest later wat afgeschuind worden ivm de plissé hor.

Een lade gelijk onder het aanrechtblad is voor het bestek en deze loopt om de spoelbak heen.

Daaronder een dubbele afvalbak voor evt gescheiden afval en daaronder nog een lade en de koelkast is aan de andere kant van de bus en daaronder de lades met pannen en de tafel van de salon is een goede hulp als je extra ruimte nodig hebt en naast de koelkast een apothekerskast.

Achter in de kast onder de oven dus bereikbaar vanaf buiten is de plaats waar 2 stuks schoon-water tanks staan en daarin gewoon simpel een klein (caravan) dompelpompje, dus een korte weg naar de kraan welke samen met het kleine volume van de tanks er voor zorgt dat je gewoon drinkwater hebt.

De smalle ruimte onder de oven aan de voorzijde wordt voor kopjes en bekers, zie laatste foto's welke heel uitgekiend over elkaar heen schuiven zodat de ondiepe ruimte op z'n best wordt benut.























Mogelijkheid tot 2 x 15 liter schoon water
Onder de bus (niet op de foto) is de afvoer van het gebruikte water waar we een kleine 
opvang-tank voor gebruiken welke precies onder de bus past.





Koelkast is de kast met de bruine rand met daaronder de pannen-lades.















én een handige apothekers kast/lade,


Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de st...