zaterdag 4 februari 2023

En dan is onze buscamper helemaal klaar.

En dan is ie klaar en ondertussen al weer 2 seizoenen gebruikt en we hebben het zo juist gedaan dat we helemaal geen wensen meer hebben en dat is eigenlijk best bijzonder! De motorscooter (ondertussen vervangen voor een nieuwe iets lichtere Honda in bijpassende kleur hahaha) in en uit de camper gaat super met de lier en de motorscooter staat uiteraard buiten als wij moeten slapen en via een mazzeltje op Marktplaats stond een keer een opstapje voor weinig centen voor de achterzijde welke na opknappen een perfecte hulp is tijdens de scooter bewegingen. Het enige wat we ondertussen nog hebben laten doen is de te slappe voor-vering laten aanpassen in Krimpen ad ijssel bij Car Support bv, dat kost trouwens best een flinke duit maar dat is het echt waard!

                          Dank jullie voor het lezen en kijken en bij vragen ben ik te vinden!










Opklapbaar bed

Beste lezer, 

Slapen moet ook gebeuren dus vandaag wat over het bed.

Zoals al eerder aangegeven is de bouw van deze buscamper mede ontstaan omdat ik mijn motorfiets niet meer achter onze reeds bestaande camper op een aanhanger wilde meenemen maar in de camper dus het bed moest opklapbaar worden, dit maakt de bouw wel moeilijker dan gewoon een vast frame in elkaar te schroeven met een lattenbodem en matras.

Al in het prille begin van de bouw liepen we op een rommelmarkt bij toeval tegen een Ikea bedbank aan en onlangs hebben we hem uit de opslag tevoorschijn gehaald om eens te gaan passen en meten.

Na een poosje testen en freubelen kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk nog een zelfde bedbank moest hebben om via wat zaag en laswerk twee delen van de verschillende bedden te koppelen om dan perfect uit te komen met de overgebleven stukken en de beschikbare ruimte.

Via Marktplaats vonden we drie weken geleden nog een zelfde bedbank die we gratis mochten ophalen dus dat was een leuke bijkomstigheid!

Gezien er naast slapen nog meer mogelijkheden zijn op zo'n bed ook nog wat extra verstevigingen gemaakt en hij is helemaal naar het zin! 

Later gaan we met de bus naar een matrassen bedrijf om die in drie delen op maat te laten maken.

 

zo begon het na de rommelmarkt van 2 jaar terug,

alvast wat sloopwerk,

En ff kijken hoe het zou kunnen worden, mmmh, niet echt top.....
Toen de boel maar opgeslagen om als de tijd rijp was het weer op te pakken,



en ja hoor, het is zover,


nou, ik lig rustig maar ben nog niet overtuigd of dit alles aankan!


Wat extra hout en alu moet het gaan doen,  twee draagplanken hangend op stalen hoekankers gekoppeld met een alu tussenbalk die de twee houten dragers weer bij elkaar houd zodat ze niet weg kunnen glijden.





Nu is ie bestand tegen het steviger werk!.......





                                    En nu lig je ook nog lekker zacht met 18cm matrassen!



     En zo is het wanneer het spul is opgeklapt zodat de motorscooter er tussen past.


Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de st...