dinsdag 28 juli 2020

koven en kasten

Kasten in je buscamper,
Wat zou een camper zijn zonder kasten want je sjouwt toch best wel wat spullen mee op reis,
Ik had jullie al verteld dat onze camper wat anders in elkaar gaat steken dan de gemiddelde buscamper maar aan beide zijden langs het plafond wat kasten is natuurlijk gewoon altijd goed ( hoewel ik op dit moment meerdere malen per dag mijn hoofd stoot aan die kasten!...) 
Na verschillende maatvoeringen met wat kartonnen mallen uitgezet te hebben om een beeld van de ruimte te krijgen gaan we ze maken van populierenplex dikte 9mm.
Dan ben je wel blij met een zaagbank/zaagtafel want ik zou er niet aan moeten denken dit met de decoupeerzaag te moeten doen, trouwens, ik zal eerdaags ook een opsomming van het gebruikte gereedschap maken.
Mallen maken is een must want ook al lijkt zo'n Ducato recht en vierkant, hij is het bij lange na niet dus wil je waterpas blijven en strak langs de wanden dan maak je mallen en meet de boel geregeld na ook al weet je dat na het uitzagen in hout het opeens toch weer wat anders kan zijn, karton buigt nu eenmaal wat makkelijk mee....
Kasten langs het plafond dus en in ons geval helemaal doorlopend naar het voorraam omdat de bagagebak natuurlijk weg is gehaald.
We bouwen zoveel mogelijk  'on the fly' maar omdat er in een kast soms een apparaat komt met een vaste buitenmaat ontkom je natuurlijk echt niet in toch wat tekenen en plannen en dat betreft bijvoorbeeld ook de koelkast,
Deze grote compressorkoelkast heb ik 2e hands gekocht en na gecheckt te hebben of hij wel goed werkt en of er meer merken/modellen bestaan met die bewuste buitenmaat heb ik die kast een vaste plaats gegeven.
Ik weet niet of ik het al eens verteld heb in dit blog maar ik ben ooit begonnen na het leggen van de vinyl vloer om er netjes witte stucloper op te tapen en daarop heb ik een middenlijn getekend van voor naar achteren, alles wat ik inmeet doe ik vanaf die lijn dus eigenlijk andersom als je dat meestal in huis zou doen.
En dan blijkt dat door de grootte van de koelkast hij op verschillende hoogtes ook meer of minder naar het midden van de bus beweegt maar ik wil ook zo min mogelijk meer hoeven bukken voor een biertje dus dit komt best precies, de speling tussen KK en wand is er maar is wel klein!
Over biertjes gesproken, dan moet je s'nachts soms wel plassen als je wat ouder bent dus een toilet moest wel in de camper komen maar niet als een soort van knotsgroot wasgebouw met nog eens een extra wastafel en andere toeters of bellen dus maken we voor de kleinste Porta Potti die in de handel is een kleine kast waar met ladegeleiders straks indien nodig de 'pot' kan uitglijden 
Omdat onze motorscooter mee moet kunnen op reis en je onderweg wellicht een keertje wil plassen moet de kast van de pot dus zoveel mogelijk naar voren waar de motorscooter niet vastgesjord staat en er dus genoeg ruimte is voor het uitschuiven van de Porta Potti.
Onze bus had om de B-stijl alleen aan de cabinezijde waar de autogordel zit een kunststof afdichtkoof want aan de ander kant zat het tussenschot welke de cabine van de laadruimte scheid en omdat dat spul nogal duur leek te zijn ben ik ze zelf gaan maken van 5mm populier met hier en daar een stukje dikker als de stevigheid daarom vroeg.
Deze dekken links dan ook gelijk bedrading voor contactdozen af,
In de afdekking van de laatste stijl is links waar mijn moppie slaapt een mini-nachtkastje gemaakt en een wandcontactdoos en een dubbele usb uitgang





Moet nog net wat mooier aansluiten denk je dan.....



de Griffon secondenlijm voor hout is een must met dit soort werk!














Start accu sneller ontkoppelen

 Ha lezer , er viel toch nog iets te doen aan de buscamper en wel ervoor zorgen dat de startaccu geheel afgekoppeld wordt zodat hij in de st...